Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hongkongpolis i insats mot universitetsområde

Kravallutrustad polis uppges ha inlett en insats mot det polytekniska universitet i centrala Hongkong där demonstranter har barrikaderat sig. Ingången har stuckits i brand för att stoppa en stormning, rapporterar Reuters. Polisen varnar samtidigt för att skarp ammunition kan komma att användas om poliser hotas till livet.

Demonstranter sätter eld på bråte i en trappa som leder till polytekniska universitetet i Hongkong.Bild: Vincent Yu/AP/TT
Uppgifterna går isär om polisens insatser mot universitetet Polytechnic University i centrala Hongkong. Nyhetsbyrån AP uppger på sin hemsida att kravallpolis stormat universitetsområdet i gryningen lokal tid (midnatt svensk tid), medan nyhetsbyrån Reuters direktsända bilder från campus visar hur studenter fortsätter att bygga barrikader, medan bränder syns vid entréområdet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen