Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stort område spärrades av efter explosion på Bellevuegården

Ett större område spärrades av vid en parkering vid Stensjögatan i Malmö där någon form av explosion ägde rum sent på lördagskvällen. Flera polispatruller var på plats under natten och kriminaltekniska undersökningar pågick till tidigt på söndagsmorgonen.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades till Stensjögatan, i området Bellevuegården, strax före midnatt mot söndag.
– Vi fick in samtal om en detonation i området och något har smällt. Vi hittade senare en plats där man misstänker att något detonerat, det finns mindre materiella skador på en bil och eventuellt en port, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral.
Flera polispatruller spärrade av ett stort område runt en parkeringsplats efter larm om explosion vid en bil sent på lördagskvällen.Bild: Patrick Persson
Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen, men såväl ambulans som räddningstjänsten täckte upp.
– Det skedde i samband med undersökningen. Vi är fortfarande där och det får ta den tid det tar, säger Henrik Hagström.
Vid 04.20 avslutades nationella bombskyddets insats och avspärrningen minskades. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, alternativt grov allmänfarlig ödeläggelse har inletts.
På frågan om misstankarna riktas mot ett visst håll säger Henrik Hagström så här:
– I nuläget arbetar vi brett och förutsättningslöst. Om allmänheten har sett något som verkar konstigt mellan 23-tiden och 00.30-tiden får man gärna höra av sig till oss på 114 14.
På söndagsmorgonen var det ännu oklart vad det var som exploderade. Ingen person har gripits i samband med händelsen.
– Vi får gå igenom den tekniska undersökningen och analysera resultatet av den, säger Jimmy Modin på polisens ledningscentral.
Samma parkering har tidigare varit plats för flera anlagda bilbränder.
En bombrobot i aktion i Malmö natten till söndagen.Bild: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker på plats på Stensjögatan i Malmö natten till söndagen efter en detonation på en parkeringsplats.Bild: Johan Nilsson/TT
Gå till toppen