Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-veteran på väg till Redhawks: ”Ett alternativ för Malmö”

Den Malmöfostrade Stanley Cup-vinnaren Andreas Lilja är aktuell som ny assisterande tränare för Redhawks.
– Lilja är en av kandidaterna, säger Patrik Sylvegård, sportchef och vd i Malmö Redhawks.

Kristianstads assisterande tränare Andreas Lilja.Bild: AVDO BILKANOVIC
Det har surrats om att Andreas Lilja nästa säsong eventuellt ska fylla luckan efter Martin Filander som assisterande tränare i Malmö Redhawks, det har Kvällsposten skrivit om.
Vad som är klart är att Filander tackar för sig till våren. Redhawks söker en ersättare som kan gå in i staben tillsammans med Peter Andersson (huvudtränare) och Jesper Mattsson (assisterande tränare). Patrik Sylvegård är tydlig.
– Andreas Lilja är ett alternativ för Malmö, det är en bra kille, men vi får se vad som händer, säger Patrik Sylvegård.
Andreas Lilja avslutade spelarbanan som lagkapten för Rögle 2015. Karriären tog dock fart i Malmö, där gjorde han sina viktiga år som junior och fick sitt A-lagsgenombrott.
Andreas Lilja är född 1975, precis som Jesper Mattsson. Men Mattsson var A-lagsspelare redan som sextonåring. Andreas Lilja kom fram lite senare tillsammans med Kim Johnsson och Jesper Damgaard.
Mellan 2000 och 2013 spelade Andreas Lilja i NHL. Det blev 580 grundseriematcher och en Stanley Cup-ring med Detroit Red Wings.
Numera är Andreas Lilja assisterande tränare för Kristianstad i allsvenskan.
Patrik Sylvegård har spelat tillsammans med Andreas Lilja och följt hans tränarkarriär.
– Det är klart att vi har tittat på vad han har gjort i Kristianstad. Andreas Lilja har de ingredienserna som jag tror är bra, säger Patrik Sylvegård.
Gå till toppen