Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kritik mot turkiskt uttalande om ny offensiv

Ryske generalmajoren Igor Konashenkov anser att en ny turkisk insats i norra Syrien kan skada försöken att skapa stabilitet i området. ArkivbildBild: Alexander Zemlianichenko
Ryssland är förbryllat av ett uttalande från Turkiet om att landet kan komma att göra en ny militär insats i nordöstra Syrien, om området inte töms på den kurdiskdominerade YPG-styrkan som Turkiet kallar terrorister.
En sådan insats skulle skada ansträngningarna att skapa stabilitet i regionen, anser Ryssland.
Turkiets utrikesminister Mevlüt Cavusoglu sade i går att Ryssland och USA inte har mött sina åtaganden i överenskommelsen som satte stopp på offensiven i oktober, enligt den statliga turkiska nyhetsbyrån Anatolia.
Men Rysslands försvarsdepartement anser att landet hållit sin del av avtalet och att uppmaningen från det turkiska utrikesdepartementet bara kan trappa upp situationen i norra Syrien i stället för att reda ut saker som planerat, säger generalmajor Igor Konasjenkov, talesperson för det ryska försvarsdepartementet, i ett uttalande.
Gå till toppen