Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

24-åring fritogs med skjutvapen i Danmark – gränslarm utfärdat i Sverige

Ett gränslarm har utfärdats i Sverige. Detta då en man är blivit fritagen från en psykiatrisk avdelning i Slagelse, på västra Själland i Danmark.

Fritagandet av 24-åringen skedde under tisdagseftermiddagen. I samband med detta avlossades skott utav en av de personer som fritog honom.
Under onsdagen gick dansk polis ut med att två män gripits, misstänkta för delaktighet i fritagandet, skriver polisen på Själland i ett pressmeddelande.
Men 24-åringen är fortsatt på flykt. Under tisdagsnatten kontaktade dansk polis sina svenska kollegor. Ett gränslarm har utfärdats.
– Vi betraktar det som ett rutinärende, säger Kristian Ljungberg vid polismyndighetens mediecenter om gränslarmet.
Innebär det här någon ökad kontroll vid gränsen?
– Det kan innebära ökad vaksamhet. Men hur vi jobbar kan jag inte avslöja i detalj. Det gör vi aldrig, vilka eventuella metoder som kan tänkas hjälpa oss, säger Kristian Ljungberg.
Är det en ovanlig åtgärd?
– Som jag förstår det är det inte någon ovanlig åtgärd.
Finns det anledning till oro för allmänheten?
– Skulle det finnas särskilda anledningar så skulle vi gå ut med någon proaktiv information. Men man ska alltid vara uppmärksam. I alla fall där man ser någon som är efterlyst ska man alltid kontakta polisen och tipsa och inte försöka ingripa själv. Det gäller ju alla personer som kan tänkas vara efterlysta för brott, säger Kristian Ljungberg.
Gå till toppen