Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bengtsson om mustaschen: ”Haft nära som fått prostatabesvär”

Rasmus Bengtsson briljerade inte bara med spel i en egen klass mot Odense, utan också med en klassisk nyodlad mustasch i ett mer allvarligt syfte.
– Jag har själv haft folk nära i familjen som fått prostatabesvär. November ska ju uppmärksamma mäns hälsa och det är klart att prostatacancer är lika viktigt att belysa som andra sjukdomar, sa MFF-mittbacken.

Rasmus Bengtsson med mustasch.Bild: PETTER ARVIDSON
Han och Eric Larsson går i spetsen för MFF-mustascherna. Det är ju så att november är proklamerad som "mustaschkampen" för att uppmärksamma mäns sjukdomar.
Eric Larsson med mustasch.Bild: PETTER ARVIDSON
– Eric har en privat insamling också där man kan gå in och skänka lite till ett gott syfte, säger Rasmus Bengtsson och tillägger:
– Det var Behrang Safari som drog igång "no shave november", men Eric och jag tyckte att det är mustasch som gäller och de andra är inte riktigt med i den kampen. Att de trimmar och fixar till skägget räknas inte riktigt.
För det är klart att lite med glimten i ögat blir en sådan här grej i en grupp också.
– Ibland kan jag inte ta mig själv riktigt på allvar när jag ser mig i spegeln, men det är för ett gott syfte, poängterar Rasmus Bengtsson. Jag försöker driva på lite inför Kiev. Lasse Nielsen och Jo Inge Berget skulle kunna fixa till det. "Mackan" (Rosenberg) har lite fjun och Johan Dahlin har rakat av sin mustasch. De är lite för fåfänga...
Rent fotbollsmässigt var Rasmus Bengtsson imponerande mot Odense. Inte bara bakåt och i passningsspelet, han drev på framåt också.
– Det kvittar om det är smålagsspel eller träning. Jag vill alltid vinna. Man kan göra det lätt för sig ibland och bara stå och vänta, men att göra några extra löp är något man får igen sen från en träningsmatch.. Rent fysiskt ställde Odense bra frågor. Det var bättre tempo och fysiskt spel än i många allsvenska matcher.
Text.
Gå till toppen