Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Civila dödade av extremister i Kongo Kinshasa

Provinsen Nordkivu där Kongo Kinshasas armé inlett en offensiv mot den islamistiska extremistgruppen ADF.Bild: TT
Minst 19 civila har dödats av islamistiska extremister i östra Kongo Kinshasa. Attacken beskrivs av lokala myndigheter som en hämnd för militärens angrepp mot jihadister i gränsområdena mot Uganda.
Minst 50 personer har därmed mist livet i hämndaktioner sedan offensiven mot extremisterna började för tre veckor sedan.
Rebellerna gick till anfall på två platser natten till onsdag. Sju människor dödades i utkanten av staden Beni och tolv människor dödades i byn Mavete 35 kilometer därifrån, enligt myndigheterna. Flera personer ska också ha kidnappats och en kyrka och ett apotek ska ha satts i brand.
Förövarna uppges tillhöra den islamistiska extremistgruppen ADF, som har rötter i Uganda men har funnits i Kongo Kinshasa i över 20 år. Förra månaden meddelade landets armé att den skulle inleda en offensiv mot ADF i området vid gränsen mot Uganda. Den islamistiska extremistgruppen anklagas för att ha dödat tusentals civila de senaste fem åren.
Gå till toppen