Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

HK Malmö knäckte uppstickaren från Ystad

IFK Ystad har varit handbollsligans stora positiva överraskning så här långt, men borta mot HK Malmö räckte det inte till en skräll. Serietvåan var starkast i Baltiska hallen och vann med 26–20.
– De får kämpa oerhört för att göra sina mål, sa hemmamålvakten Anton Hellberg.

191120 HK Malmös Anton Blickhammar under handbollsmatchen i Handbollsligan mellan HK Malmö och IFK Ystad den 20 november 2019 i Malmö.Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN / COP 261Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
En inspirerad Anton Hellberg satte sin prägel på matchen i första halvlek. Han inledde med att rädda snyggt när IFK-stjärnan Fredrik Petersen kom helt fri. Visserligen blev det mål på returen, men HK Malmös målvakt hade gjort avtryck direkt och fortsatte med att rada upp tio räddningar före paus.
– Börjar jag bra så brukar det hålla i sig. Jag hittade tillbaka lite efter matchen mot Berlin, sa Anton Hellberg.
Framåt gick det lite upp och ner för hemmalaget. En tremålsledning hämtades in och följdes av en ny lucka som växte till fem bollar med bara minuter kvar till pausvilan.
IFK Ystad började hyfsa till siffrorna än en gång, men nu hade HK Malmö bättre grepp om händelserna ute på planen och skärpte effektiviteten direkt efter sidbytet.
Även där var Anton Hellberg en bidragande faktor med fina utkast till kantspringarna Hampus Olsson och Simon Nyberg.
– Det är ganska tacksamt att kasta till dem. Även om man har lite felmarginal så springer de ofta ikapp bollen, sa HK-målvakten.
Han hade också en framgångsrik duell med Fredrik Petersen, som visserligen satte fem mål från sin kant, men Hellberg stod i vägen nästan lika många gånger.
– Det brukar jag inte göra, så det var kul att rädda lite.
Gillar du kantskott?
– Det vet jag inte, idag gjorde jag det uppenbarligen (skratt).
HK Malmö kunde hålla undan till en klar seger utan att glänsa. Det var lite si och så med skärpan.
– Vi visste att det skulle bli en krigarmatch, men vi stod bra bakåt så de kom inte till så bra lägen. De fick jobba hårt för sina mål, menade Anton Hellberg.
Fredrik Petersen var besviken på både sig själv och lagets insats mot sin förra klubb HK Malmö.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Fredrik Petersen var inte alls nöjd med insatsen på sin gamla hemmaplan. Derbyförlusten mot Ystads IF sved och så nu detta.
– Det blir tungt mentalt när man förlorar och sedan själv är dålig igen. Jag missade för mycket, både idag och mot YIF. Jag ska göra fler mål. Vi är inte riktigt där just nu, inklusive mig själv, sa Petersen.
HK Malmö laddar för retur i EHF-cupen borta mot Füchse Berlin på söndag med sju mål att hämta in.
– Vi har ingenting att förlora, det är bara att gå för fullt. Det blir säkert mycket folk och det är ett bra lag, så det är en kul match, sa Anton Hellberg.
Gå till toppen