Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Italienska favoriter: Välj rätt vin till rätt ost

Ost och vin är en lika klassisk som klockren kombination. Och vad gäller produktion av både ostar och viner i toppklass hör Italien till den absoluta världseliten. Andreas Grube ger dig tipsen som förgyller middagen.

En vällagrad parmesan eller pecorino behöver ett något stöddigt vin med bra struktur, tanniner och kropp.Bild: Shutterstock
Italien. Denna gastronomiska högborg, där smak är religion och där man kanske mer än någon annanstans i världen bemästrat kombinationen av rustik enkelhet och förfinad elegans. Och en av de viktigaste råvarorna, både på egen hand och i många av landets klassiska rätter, är osten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen