Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös hopp går för guld: ”Mer förberedd”

Arash Hadiha bärgade brons när VM i jujutsu avgjordes på hemmaplan i Malmö förra året. Nu siktar han på guld i Abu Dhabi.
– I år känner jag mig mer förberedd, säger han.

Arash Hadiha under ett träningspass med Jonas Lund.Bild: Privat
Det är bara fem år sedan som han kom till Sverige från Iran och 2018 gjorde han rejält avtryck med tre mästerskapsmedaljer i jujutsu under sitt första år i det svenska landslaget.
Tävlingsmässigt har det här året känts lite trögt, delvis på grund av skador. Arash Hadiha har valt att lyssna på kroppen, bättre med återhämtning för att komma till VM med full energi.
Träningsmässigt har han hittat ett bra samarbete med coacherna Rob Haans och Mohammed Mansori som bor i Tyskland.
– Jag har fokuserat på att utforma, slipa och förstärka min egen fightstil, samtidigt som jag har förbättrat tekniken på vad jag redan är expert på, säger Arash Hadiha.
VM på hemmaplan i Baltiska hallen blev lite av en succé. Arash Hadiha plockade ett brons individuellt i -56 kilo och var även med i laget som vann brons, men tävlade där i en tyngre viktklass.
På onsdagen inleds VM-tävlingarna i Abu Dhabi.
– Det känns väldigt bra. Pirrigt och nervöst, men en bra känsla samtidigt, säger Arash Hadiha.
– I år känner jag mig mer förberedd . Jag visualiserar framgången, att stå på podiet med guldmedaljen, och lyssnar ständigt på motiverande tal. Jag har helt enkelt en klar bild på hur jag vill prestera, fortsätter han.
VM i Malmö i fjor var ett av Sveriges bästa någonsin med totalt åtta medaljer.
Gå till toppen