Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Miljöforskare: Satsa på ”gröna klimathästen”

Världens planerade fossila bränsleproduktion hotar de globala klimatmålen. År 2030 kan den globala temperaturökningen överstiga tre grader, skriver FN:s miljöprogramsgrupp (UNEP) i en ny rapport. ”Fossila bränslen måste skrivas in i de globala klimatavtalen”, menar rapportförfattarna.

En ny rapport visar att gapet ökar mellan klimatmål och världens bränsleproduktion. Arkivbild.Bild: Susan Montoya Bryan/AP/TT
FN:s miljöprogramsgrupp (UNEP) visar i en ny rapport på obalans mellan ökad fossil bränsleproduktion och globala klimatmål, samt på politiska klimatprioriteringar bland världens länder. Måns Nilsson, chef vid Stockholm Environmental Institute, och en av rapportens huvudförfattare, är visserligen inte förvånad över fynden – däremot gläds han åt de positiva initiativ som sker runtom i världen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen