Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

21 rutor sönderslagna på Svedala kommunhus – man gripen

Rutor till ett värde av uppskattningsvis 100 000 kronor har krossats på Svedalas kommunhus. En man i 20-årsåldern greps på bar gärning och misstänks för skadegörelse.

Svedala kommunhus. Arkivbild.Bild: Mats Amnell
– Han har slagit sönder merparten av fönsterrutorna på kommunhuset, säger Joakim Sjöberg, inre befäl vid polisen i Ystad.
Mannen greps vid 22-tiden på torsdagen.
– Han var kvar på platsen när patrullen kom dit, det går väl larm och grejer. Han far runt där och slår sönder och härjar och är inne på stället när det kommer dit folk. Han grips på bar gärning, säger Joakim Sjöberg.
Troligen har någon form av verktyg, möjligtvis en skiftnyckel, använts för att slå sönder de 21 rutorna.
Har han sagt något om varför han kan ha gjort detta?
– Det finns säkert någon anledning till att han är missnöjd med någonting eller liknande, men vi får se vad han säger, säger Joakim Sjölund.
Skadegörelsen räknades under torsdagskvällen inte som grov, utan som av normalgraden.
– De uppskattar värdet till cirka 100 000, det är inte uppe i grov skadegörelse än. Men det är ändå en omfattande skadegörelse på en kommunbyggnad, säger Joakim Sjöberg.
Gå till toppen