Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andreas Ekström ger en enda föreställning – sen börjar väntan på en ny lever

Andreas Ekström ska få en ny lever. Den han har nu dör, cell för cell. Själv tänker han leva. Han är inte rädd för transplantationen. Inte ens för den långa rehabiliteringen. Men först ska han klara av en enda, unik föreställning på Lunds Stadsteater.

Andreas Ekström lider av den kroniska leversjukdomen PSC. Hans lever skrumpnar. ”Och jag har aldrig druckit alkohol, jag har alltid avskytt smaken. Det är ironin.”Bild: Ingemar D Kristiansen
Den 7 december hamnar Lundajournalisten, författaren och prisade talaren Andreas Ekström på den skarpa väntelistan för att få en ny lever. Från den dagen går han med en speciell mobiltelefon ständigt påslagen. När den ringer har han fyra timmar på sig att ta sig till Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Det kan ske den dagen, eller långt senare. Först måste en passande donator dö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen