Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

IOK utesluter 36 domare från OS

IOK försöker säkra trovärdiga och rättvisa resultat i boxning i OS 2020. Efter Rio 2016 stängdes 36 domare av. Arkivbild.Bild: Frank Franklin II/AP/TT
Alla 36 boxningsdomare som stängdes av efter OS i Rio de Janeiro 2016 utesluts från OS i Tokyo nästa år.
Detta trots att domarna friades från anklagelserna om felaktiga domslut i sommarspelen för drygt tre år sedan.
Internationella olympiska kommittén (IOK) har haft en hård och noggrann urvalsprocess av OS-domare till Tokyo. Domarna ska sedan lottas till matcherna under överinseende av oberoende kontrollanter. Efter varje rond i OS ska också domarnas resultat visas upp för publiken. Detta gäller även för kvalmatcher till OS.
– De deltagande boxarna i OS har högsta prioritet genom transparens och trovärdiga resultat och fair play, säger Morinari Watanabe, chef för IOK:s arbetsgrupp i boxning.
I somras beslöt IOK att stänga av Internationella boxningsförbundet. I stället bildades arbetsgruppen i boxning som står för arrangemangen av kvalet och OS-turneringen.
Gå till toppen