Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ny attack i våldshärjat Burkina Faso

En man står vid en burkinsk flagga under en minnesceremoni för offren för en attack i landets huvudstad Ouagadougou 2016. Arkivbild.Bild: Theo Renaut/AP/TT
Läget är fortsatt spänt i Burkina Faso, som härjas av ett ökande antal dåd från islamistgrupper.
Landets polis har dödat vad man beskriver som 18 terrorister som gått till attack mot ett polishögkvarter i Arbinda i norra Burkina Faso.
”Angriparna kunde slås tillbaka tack vare en snabb reaktion”, meddelar myndigheterna, som tillägger att en polis dödades och sju skadades under attacken. Vapen, motorcyklar och gps-utrustning som tillhört angriparna har beslagtagits, enligt uttalandet.
Så sent som i söndags uppgav landets militär att man dödat 32 ”terrorister” i två insatser i de norra delarna av landet.
De dåligt utrustade och underfinansierade säkerhetsstyrkorna har inte lyckats slå ner det jihadistiska våldet, som ökat kraftigt under året. En rad väpnade islamistgrupper, däribland al-Qaida och IS, har tagit på sig de nästan dagligen förekommande attackerna. Dåden är en del av bredare våldsvåg i Sahelregionen, som även drabbat bland andra Mali och Niger.
Gå till toppen