Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Prinsen uppmanas delta i Epsteinutredning

Gloria Allred företräder flera kvinnor som anklagar Jeffrey Epstein för övergrepp. Nu vill hon att prins Andrew, som i flera år var vän med miljardären, ska delta i den utredning som pågår mot Epstein. Arkivbild.Bild: Bebeto Matthews/AP/TT
En advokat, som företräder flera kvinnor som anklagar Jeffrey Epstein för sexuella övergrepp, uppmanar prins Andrew att kontakta amerikanska utredare.
Juristen Gloria Allred säger till BBC att det inte är tydligt vad den brittiske prinsen avsåg när han i en intervju tidigare erbjöd sig att ”vid behov” delta i utredningen av Epstein.
Om han inte väljer att delta i den pågående utredningen kring miljardären Jeffrey Epstein, som anklagas för våldtäkt och övergrepp mot en rad kvinnor, överväger Allred att göra ytterligare brottsanmälningar å sina klienters vägnar. Oavsett vad som sker kommer prinsens vittnesmål mot Epstein vara viktigt, framhåller advokaten.
Trycket på prinsen har ökat de senaste dagarna sedan han i början av veckan deltog i en intervju i BBC. Där konfronterades han med anklagelsen om sex med en minderårig flicka som prinsen fått kontakt med via Jeffrey Epstein. Andrew förnekade uppgifterna i intervjun. Under onsdagskvällen meddelade han dock att han tar en paus från sina offentliga uppdrag.
Gå till toppen