Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Julia Roberts föreslogs som svart frihetskämpe

Cynthia Erivo gör huvudrollen Harriet Tubman i "Harriet" men för 25 år sedan föreslogs Julia Roberts för rollen.Bild: Jordan Strauss/AP Glen Wilson/Pressbild
Cynthia Erivo hyllas i USA för sin roll som den svarta slaverimotståndaren Harriet Tubman i filmen ”Harriet”. Men ursprungligen var en helt annan skådespelare föreslagen för rollen som den svarta frihetskämpen, nämligen Julia Roberts.
Det avslöjar manusförfattaren Gregory Allen Howard. Redan för 25 år sedan arbetade han med ett manus för filmen och i filmbolagets marknadsföringsmaterial och i en text i Los Angeles Times berättar han att en dåvarande chef föreslog Julia Roberts för rollen, ett förslag som dock aldrig blev aktuellt.
Även 1984 skulle en sådan rolltillsättning ha betraktats som grotesk, konstaterar The Guardian.
Gregory Allen Howard berättar också att han hela tiden velat göra ”Harriet” till en actionfilm i stället för en ren och skär historielektion.
Gå till toppen