Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stor Nick Cave-utställning i Köpenhamn

En utställning om Nick Caves liv invigs i Danmark. Arkivbild.Bild: Claudio Bresciani / TT
En stor utställning om Nick Cave invigs i Köpenhamn, våren 2020. Den ger inblickar i över 50 år av artistens liv. Bland annat utlovas ett ”multisensoriskt” utforskande av ”hans många universum” och det blir både storskaliga installationer och ljudlandskap. Dessutom visas konst, handskrivna sångtexter, foton och en rad privata föremål från Caves liv. Han har själv lånat ut 300 av föremålen.
Utställningen har tagits fram av Danmarks kungliga bibliotek, i samarbete med Arts Centre Melbourne och Nick Cave själv. Cave och Warren Ellis har komponerat det särskilda ”ljudlandskap” som ingår.
Utställningen pågår på Det Kongelige Bibliotek i Köpenhamn, i tillbyggnaden ”Den svarta diamanten”, mellan 23 mars och 3 oktober 2020.
Cave är just nu aktuell med albumet ”Ghosteen” och kommer dessutom till Sverige i vår, den 23 maj spelar han i Globen, Stockholm.
Gå till toppen