Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkt för dubbelmord i Arlöv kvar i häkte

Åklagare Lars Morand under en pressträff på Rättscentrum i Malmö i samband med att 76-åringen häktades. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
En 76-årig man som är misstänkt för att ha mördat ett äldre par i Arlöv ska sitta fortsatt häktad i ytterligare två veckor, enligt ett beslut i Malmö tingsrätt. Eftersom den misstänkte har motsatt sig häktningen blev det en ny förhandling under fredagen.
Den misstänkte var bekant med mannen och kvinnan, som dödades i sitt hem mellan två hemtjänstbesök den 6 oktober.
Under de två veckor som gått sedan 76-åringen häktats har fler förhör och husrannsakningar genomförts, berättar åklagaren. Rättshjälp har begärts från Polen, men än så länge har åklagaren bara fått till svar att åtgärder där är på gång. Den häktade ska förhöras på nytt nästa vecka.
Hans försvarsadvokat sade vid den första förhandlingen att mannen mår mycket dåligt och anser sig vara oskyldigt anklagad.
Gå till toppen