Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Finansman köper in sig i succébolag från Lomma – för en kvarts miljard

I Lomma finns ett bolag som säljer klistermärken. På Instagram har de över 385 000 följare, och nu finns även en ny majoritetsägare – Sven Hagströmer – som betalade 255 miljoner kronor för att bli en del av succéföretaget PRNT.

Henrik Huber på Stick It i Lomma utsågs till Årets Företagare 2016 av Lomma kommun. Här i mitten med delägarna Carl Bengtsson (vänster i bild) och Ludvig Persson intill. Delägaren Hugo Ljungberg saknas på bilden.Bild: Peter Sjöberg
Det relativt okända bolaget med säte i Lomma har under de senaste månaderna blivit en snackis bland investerare och riskkapitalbolag. Under natten mot lördagen stod de klart att finansmannen Sven Hagströmers investmentbolag Creades har köpt in sig om majoritetsägare, skriver Breakit.
Grundarna Henrik Huber, Ludvig Persson, Hugo Ljungberg och Carl Bengtsson har byggt upp PRNT och säljer via plattformarna stickit.se och Stickerapp klistermärken till ett 40-tal länder. Bolagets omsättning har på två år ökat från runt 50 miljoner till 125 miljoner. Rörelsevinsten hamnar i år på 50 miljoner kronor och omsättningen väntas växa med ytterligare 50 procent under 2020.
I en kommentar till Breakit säger Hugo Ljungberg:
”Det var inte prislappen som avgjorde utan fokus för oss har legat på att hitta rätt partner framåt och vi är fantastiskt glada vi fick möjligheten med Creades och Hagströmer med deras jordnära syn på företagandet. Vi tror att Creades med sin erfarenhet och sina resurser blir en utmärkt partner i vår fortsatta expansion mot såväl nya produktområden som ytterligare geografiska marknader”.
Gå till toppen