Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Spanjorer mot britter i Davis Cup-semin

Hemmanationen höll för trycket i Madrid, och Spanien tog sig vidare mot Argentina i kvartsfinalen i den omstöpta tennisturneringen Davis Cup.

Världsettan Rafel Nadal besegrade Diego Schwartzman i singeln med 6–1, 6–2 och tillsammans med Marcel Granollers besegrades dubbelparet Máximo González och Leonardo Mayer med 6–4, 4–6, 6–3.
I semin möter värdlandet Storbritannien, som slog ut Tyskland med 2–1. Men det är ett brittiskt lag där Andy Murrays medverkan är högst oklar. 32-åringen och tidigare världsettan, som gjort comeback efter en höftoperation i juni, spelade i öppningsmatchen mot Nederländerna i gruppspelet men missade mötet med Kazakstan och fick hurra från sidlinjen när Tyskland slogs ut.
– Jag tror att där Kyle (Edmund) och så klart Evo (Dan Evans) är nu så är de framför var Andy är just nu, sade britternas kapten Leon Smith på frågan om Murray ska spela i semifinalen, enligt Reuters.
I den andra semifinalen möter Ryssland Kanada. Ryssland vann en rysare mot Serbien med 2–1, där det ryska dubbelparet Karen Katjanov och Andrej Rublev besegrade Novak Djokovic och Viktor Troicki efter att ha räddat tre matchbollar i tiebreak.
Kanada besegrade Australien med 2–1.
Fakta

Nya Davis Cup

De 18 nationerna var indelade i sex trelagsgrupper, varifrån de sex gruppvinnarna och de två bästa tvåorna gick vidare till kvartsfinal. En match består av två singlar och en dubbel, som alla spelas som tresetare.

Tävlingen inleddes i Madrid i Spanien i måndags. Deltagande nationer i år var: Frankrike, Japan, Serbien, Kroatien, Ryssland, Spanien, Argentina, Chile, Tyskland, Australien, Belgien, Colombia, Storbritannien, Kazakstan, Nederländerna, Kanada, Italien och USA.

Gå till toppen