Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

18–åring larmade när äldre man föll ihop – polisen hyllar insatsen

Den 18-årige Staffanstorpsbon hittade den äldre mannen skadad och nedkyld – och slog larm. Nu hyllas hans insats av polisen.
– Såvitt jag förstår har han räddat ett liv, säger kommunpolis Christer Stålhandske.

Det var vid 02-tiden natten mot lördagen som 18-åringen uppmärksammade hur en äldre man uppträdde förvirrat i centrala Staffanstorp. Han slog larm och stannade sedan kvar med åldringen i väntan på att polisen skulle hinna fram. Kort därpå föll mannen ihop på gatan.
När patrullen anlände till platsen påträffades mannen, som är i 80-årsåldern, liggandes på marken. Han hade slagit sig och ska då ha haft en kroppstemperatur på 35 grader.
– Det visade sig vara ett sjukdomsfall och ambulans tillkallades, säger kommunpolis Christer Stålhandske.
Sydsvenskan har varit i kontakt med Staffanstorpsbon, som själv inte tycker att hans insats är speciellt anmärkningsvärd, och därför inte vill medverka med namn i en artikel.
– Jag är glad att allt slutade väl för mannen. Jag gjorde bara det som jag hoppas att alla gör när någon behöver en hjälpande hand, säger han.
Polisen är emellertid av annan mening:
– Att stanna till och se om en medmänniska behöver hjälp, att ringa 112 istället för att bara gå förbi är föredömligt agerat och räddade såvitt jag förstår ett liv. 18-åringen förtjänar allt beröm och ett stort tack, säger kommunpolis Christer Stålhandske.
Gå till toppen