Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Efter vandaliseringen – fotbollsklubben vädjar till föräldrar att stoppa ungdomsstöket

De senaste månaderna har Möllevallens idrottsplats i centrala Skanör vandaliserats vid ett flertal tillfällen. Nu vädjar fotbollsklubben Skanör Falsterbo IF till Näsets föräldrar om hjälp att stoppa ungdomsstöket.
– Detta måste få ett slut, säger ordförande Leif Törnquist.

"Det blir mycket kostnader och merarbete för en klubb där alla jobbar ideellt." Åsynen av förstörda möbler, uppbrutna dörrar och glassplitter mötte Leif Törnquist, ordförande i Skanör Falsterbo IF, när han kom till Möllevallen i söndags morse.Bild: Privat
Tidigt på söndagsmorgonen möttes Leif Törnquist av en numera alltför välbekant syn – ett vandaliserat Möllevallen.
Under kvällen eller natten har okända tagit sig in i förrådet som tillhör föreningens klubbstuga. På sin väg har vandalerna bland annat brutit sönder flera dörrar, förstört utomhusmöbler och krossat en mängd glödlampor till julgransslingor så att splittret spridit sig över hela gräsmattan.
– Det är tredje eller fjärde gången på kort tid som det händer. Någon tycker det är jättekul att hålla på och härja där nere, säger Leif Törnquist.
Den upprepade skadegörelsen har inneburit många timmars merarbete för föreningen under hösten.
– Den här gången fick jag fick gå runt i en och en halv timme och plocka grejer. Förra gången hissade de upp en cykel i flaggstången.
För några år sedan utsattes klubbstugan för flera inbrott. Sedan har det varit relativt lugnt, tycker Leif Törnquist.
– Vi har varken pengar eller något av värde i lokalerna. Men skadegörelsen gör att det blir mycket kostnader för en klubb där alla jobbar ideellt. Det är inte skoj för ledarna som lägger ner så mycket engagemang och sedan behöver vara oroliga över om rutorna ska vara krossade eller om sakerna finns kvar nästa gång vi kommer dit.
Det är tredje eller fjärde gången på kort tid som fotbollsföreningens lokaler vandaliseras.Bild: Privat
Helgens händelse är polisanmäld.
– Vi kommer också att kontakta kommunens trygghetsvärdar och be dem ha mer tillsyn över vårt område, säger Leif Törnquist.
Föreningen har också gått ut med en inlägg på Facebook, som är direkt riktat till Näsets föräldrar. Där skriver man bland annat:
"Vi är en förening med massor av ledare, föräldrar och en styrelse som arbetar ideellt för att skapa de bästa förutsättningarna för våra barn. Därför är vi många som är oerhört uppgivna och frustrerade över att ungdomar gång på gång fördärvar, förstör och vandaliserar vår klubbstuga."
– Vi måste uppmana föräldrar att fråga sina barn vad de gör på helgkvällarna. Som klubb är vi måna om vår fina klubbstuga, idrottsplats och det vi har där nere. Detta måste få ett slut, säger Leif Törnquist.
Natten mot söndagen har även boende i Falsterbo larmat om att ett flertal fastigheter, busskurer, murar, brevlådor och staket för andra gången inom loppet av några veckor har blivit nedsprejade med en brunaktig färg. Det är oklart om det finns något samband mellan helgens händelser.
Gå till toppen