Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Försvaret: Metoo gör utpekandet försvarligt

Metoo-kontexten motiverar Cissi Wallins utpekande av Fredrik Virtanen som våldtäktsman. Det hävdade hennes advokat under den sista förhandlingsdagen mot debattören, som åtalats för grovt förtal Åklagaren anser tvärtemot att agerandet är oförsvarligt och yrkar på villkorlig dom och böter.

Åklagaren yrkar på villkorlig dom och böter för debattören Cissi Wallin som åtalats för grovt förtal. Bild från den första rättegångsdagen.Bild: Fredrik Persson/TT
Den 15 oktober 2017 skriver skådespelaren Alyssa Milano på Twitter: ”Om alla kvinnor som har blivit sexuellt trakasserade skriver 'jag också' (me too) som status, kanske människor kan förstå omfattningen av problemet”. Det blev startskottet på metoo-rörelsen världen över. Dagen efter, den 16 oktober, pekar kolumnisten och debattören Cissi Wallin ut journalisten Fredrik Virtanen som våldtäktsman i sociala medier.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen