Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Röstlängden på MFFs årsmöte fastställd till 1405 personer

Klockan 18.30 börjar det historiska extra MFF-årsmötet där man ska rösta om två saker – att under alla omständigheter införa fotboll för damer och om man ska gå samman med LB07.
När de sista forfarande inte blivit registrerade är 970 medlemmar på plats i Restaurang 1910 på stadion. Inkluderas fullmakter har 1405 rösträtt på mötet.

Långt mer än halvfullt 45 minuter före...Bild: Max Wiman
Utanför ringlar köerna långa till det som närmast liknar ett riksdagsval i omfattning. De deltagande sorteras i olika köer utifrån efternamn.
En av köerna in på årsmötet 45 minuter före.Bild: Max Wiman
Det är också väldigt många som har ett papper i handen när de går in. Oerhört många har uppenbarligen utnyttjat rätten att ha med sig fullmakt från en annan medlem till omröstningarna. Det kan alltså vara uppåt 1500 i röstlängden till slut.
25 minuter före "avspark" såg köerna in till årsmötet ut så här.Bild: Max Wiman
För att starta damsektion krävs bara enkel majoritet, medan det för en sammanslagning fodras två tredjedelars majoritet.
Så fort beslut i de olika frågorna är klara, kommer nyhetsartiklar förstås att publiceras på sydsvenskan.se
Gå till toppen