Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmösångaren Paul Rey debuterar: ”Melodifestivalen kändes perfekt”

Den skånske sångaren Paul Rey har samarbetat med Snoop Dogg och Quincy Jones. Nu är det dags att debutera i Melodifestivalen både som soloartist och låtskrivare. ”Melodifestivalen kändes perfekt och naturlig för den här låten”, säger Paul Rey.

Paul Rey.Bild: Jessica Gow/TT
Pauli Jokela gjorde sig först ett namn som rapparen PJ i hemstaden Lund. Debutalbumet ”Makin’ moves” förde honom vidare i karriären och en dag stod han med ett skivkontrakt med amerikanska Epic Records och ett nytt artistnamn: Paul Rey.
Genom åren har han fått legendaren Quincy Jones som mentor och släppt singeln ”California dreamin’” med världsstjärnan Snoop Dogg.
Idag bor Paul Rey i Malmö och när Sydsvenskan förra julen kartlade vilka Malmöartister som var störst på Spotify var det enbart The Cardigans som var större än Paul Rey.
Nu är det dags för honom att ge sig in i Sveriges största underhållningsprogram. Och allt började med ett låtskrivarcamp i Vellinge. Som Malmöbo hade Paul Rey nära till Anderz Wrethovs tre dagar långa låtskrivarläger där man blev ihopparad med olika personer under tre timmar.
Vid ett tillfälle hamnade han i samma rum som Anderz Wrethov, Ellen Benediktson, Laurell Barker och Sebastian von Koenigsegg och det resulterade i låten ”Surface” som nu Ellen Benediktson och Simon Peyron ska tävla med.
Men under samma läger fick han för första gången också träffa svenske låtskrivaren Lukas Hällgren och norske Alexander Standal Pavelich. Hällgren tävlade i Melodifestivalen förra året med Renaidas låt ”All the feels”. Alexander Standal Pavelich har gjort sig ett namn i hemlandet med låtar till bland annat Marcus & Martinus. De tre skrev tillsammans låten ”Talking in my sleep” på lägret.
– Vi skrev och arrangerade låten på tre timmar och den första melodin som kom ut var refrängmelodin. Det var en riktigt rolig miljö att skriva i och man hann aldrig övertänka låten, säger Paul Rey.
Åkte du på låtskrivarcampet för att skriva till Melodifestivalen?
– Nej, det var aldrig fokus. Jag var där för att skriva låtar som jag själv skulle kunna spela in och släppa som singlar.
Paul Rey ska tävla i deltävlingen i Göteborg mot bland andra Klara Hammarström, Thorsten Flinck, Anna Bergendahl och Dotter.Bild: Jessica Gow/TT
Kan du beskriva låten?
– Det är en powerballad med mycket driv där fokus är på rösten och det smäller till i refrängerna. Låten handlar om saknad och kärlek, säger Paul Rey.
Det här känns som en ny inriktning för dig. Var det självklart att ställa upp i Melodifestivalen?
– När vi skrivit den här låten ville jag presentera den på ett så bra sätt som möjligt för den svenska publiken. Då kändes Melodifestivalen perfekt och naturlig.
Vad har du för relation till Melodifestivalen?
– Jag har följt den de senaste åren då en del personer jag känner har varit med: John Lundvik, Benjamin Ingrosso, Robin Bengtsson…
Vad är målet?
– Ambitionen var att komma med i tävlingen. Jag är superglad för låten, men jag är egentligen nöjd med att ha tagit mig hit. Sen hoppas jag att folk gillar den. Jag måste inte vinna för att det ska kännas lyckat.
Gå till toppen