Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF-damerna får starta i division 4: ”Vi har en beredskap”

Ja till damfotboll men det blir en lång väg att vandra till eliten för Malmö FF.
– Vi har en ambition att börja i division 4 2020. Absolut är det så. Men ingenting är skrivet i sten, sa MFF:s vd Niclas Carlnén efter det två timmar långa extra årsmötet.

MFF:s ordförande Anders Pålsson och vd Niclas Carlnén i diskussion efter MFF:s extra årsmöte som gav en svidande förlust på styrelsens förslag om samgående med LB07.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Damfotboll blir det, men inte med hjälp av LB07 i ett samgående.
– Vi har inte velat sätta spaden i marken kring att starta själv, men vi har en beredskap hur vi ska börja jobba snabbt, sa Niclas Carlnén.
Det blir två äldre flicklag som ska igång och förberedande möten har redan hållits med både Skånes Fotbollförbund och Svenska Fotbollförbundet om att få igång ett damlag.
– Egentligen är det för sent att anmäla, men fyran är inte fylld och jag tror inte att det blir några problem. Det går att värva spelare till 15 december i alla fall, menade Carlnén.
Det blev herrarnas sportchef Daniel Andersson som inledningsvis kommer att vara ansvarig för rekryteringen.
Per Ågren ska ta hand om flickverksamheten och i bakgrunden finns även Jan-Olov Kindvall som resurs.
– Vi har en beredskap för det här röstresultatet.
Någon tränare finns ännu inte namngiven men det har skett en sondering i den frågan.
– Vi går igång direkt på onsdagen. Nu vet vi hur framtiden blir, sa Niclas Carlnén.
Han tryckte även på vikten av att så många kommit till det extra årsmötet. Nästan tusen personer slöt upp.
– Tror att vi talar om 26 procent av medlemmarna. Det är fantastiskt och det visar hur MFF engagerar. Det viktigaste för oss i MFF var att vi får igång damfotbollen igen.
Mycket talar för att Malmö stadion kan bli spelplats för MFF:s nya damlag.
– Ser man till vad som är ledigt är det mest troligt, menade MFF-ordföranden Anders Pålsson.
Han fick även frågan om man från MFF:s sida skulle börja blicka mot Rosengård igen - föreningen som har fem SM-guld med namnet MFF.
– Det är en hypotetisk fråga, menade Pålsson.
Nu kommer en kraftsamling att ske för att få igång dam- och flickverksamheten så snabbt som möjligt.
– Att rekrytera personal är viktigt, och det kommer vi att göra. Och vi tänker från styrelsens sida att skjuta till de ekonomiska medel som behövs. Det förslag som vann på årsmötet gör att damverksamheten första året troligen går med två-tre miljoners förlust. Men vi ser en stor potential för framtiden, sa Anders Pålsson.
MFF:s herrar fick inte den hjälp från LB07:s division 2-lag som hade varit perfekt för att placera flera av sina lovande ungdomar.
Omöjligt att den tanken fullföljs är det inte. U21-laget i MFF försvann i somras.
– Vi har redan bra samarbete med Trelleborg och Mjällby. Vi måste snabbt titta på en bra lösning på herrsidan, sa Niclas Carlnén.
Gå till toppen