Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läsartext: Pressen ökar på unga

Detta är ett budskap som troligtvis alla ungdomar kan relatera till. Pressen på ungdomar blir större och större. Känslan av misslyckande ökar bland unga. Det är kanske inte så konstigt ändå, hur statistiken ökat till skrämmande siffror när man aldrig duger enligt vårt samhälle. När det inte längre räcker med gymnasieutbildning för att lyckas i livet, när betygssystemet pressar tonåringarna tills de till slut inte har någon fritid överhuvudtaget.
Det måste ske en ändring på hur Sveriges betygssystem ser ut så att pressen på dagens ungdomar minskar. Att man ska få sämre slutbetyg för att man skrev dåligt på ett prov där man kan ha mått dåligt med mera är inte rimligt. Jag kan absolut relatera till detta då det finns tillfällen jag kan känna mig otroligt stressad eftersom jag alltid måste prestera på topp för att kunna nå höga betyg och komma in på den linjen jag vill. Jag tränar fotboll en väldigt stor del av min fritid också men jag hinner inte riktigt fokusera på den eftersom skolan alltid är i mina tankar.
Harald Magnusson
Gå till toppen