Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rungande ”ja” i första delfrågan – Malmö FF ska ha damlag

Malmö FF ska starta ett fotbollslag för damer så snart som möjligt. Det blev helt väntat beslutet i den första delen av förslagen som behandlas på det extra årsmötet, där röstlängden omfattar 1405 medlemmar (970 närvarande, övriga genom fullmakt).

Beslutet innebär också att flickverksamhet ska startas snarast i de äldre åldersgrupperna.
Medlemmar röstar ja till ett damlag under Malmö FF:s extra årsmöte.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
Oaktat beslutet i kvällens andra delfråga – den om ett samgående med LB07 – blir nu fotboll för kvinnor en del av MFF:s verksamhet snarast möjligt. Beslutet var nästintill enhetligt, några få nejröster hördes och när klubban föll kom en rungande applåd.
– Ni gör mig stolta, faktiskt. sa vd Niclas Carlnén om det "historiska" beslutet att återinföra damfotboll ända upp till seniornivå.
Om det inte blir ett samgående startar MFF ett eget lag i lägsta serien.
– Målet i det läget är att vi ska ha ett lag 2020 i division 4. Men tiden är knapp. Vi måste plocka in spelare från andra klubbar och det öppna fönstret där spelare får gå som de vill utan kostnader stänger den 15 december, har MFF:s vd Niclas Carlnén sagt tidigare.
Ett årsmötesbeslut 2016 sa att MFF skulle få igång flickfotboll. Försöken var nästintill fruktlösa, bara ett litet fåtal tjejer kom och började träna i fotbollsskolan. Nu väljer MFF att försöka starta flickverksamheten högre upp. Det är i alla fall planen om allt ska ske i egen regi.
– Flickor börjar spela senare än pojkar har vi insett. Därför börjar vi med de lite äldre om det blir nej till ett samgående med LB07, har varit Niclas Carlnéns ingång i frågan sedan tidigare.
Bild: Johan Nilsson/TT
Jubel i en av de senaste MFF-matcherna som spelas av ett damlag. Mot Djurgården/Älvsjö 2006.Bild: ROBIN NORDLUND
Gå till toppen