Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

LB07 ser framåt: ”Vi har gjort jobbet för 2020”

Risken fanns för massavhopp bland damspelarna och rykten florerade om konkurshot. Dagen efter örfilen från MFF:s supportrar vid MFF:s extra årsmöte, höll LB07:s styrelse en information för ett trettiotal medlemmar på Limhamns idrottsplats.

LB07:s ordförande Robert Lenir i samtal med supportrar.Bild: CHRISTOFFER BORG MATTISSON
Och det var lugnande ordväxlingar från de styrelsevalda.
– Vi har gjort jobbet inför 2020, nu är det bara att blicka framåt. Vi har i grunden en bra verksamhet, lovade LB07.s ordförande Robert Lenir.
Det var den här kvällen som LB07 skulle klubba igenom en sammanslagning med Malmö FF - men nu handlade det istället om att presentera en hållbar plan att överleva 2020 ekonomiskt när MFF-pengarna fladdrade iväg.
– Budgeten blir mindre, men vi har gjort besparingarna och känner att vi har balans.
LB07:s ordförande var fortfarande skakad efter MFF-årsmötet.
– Jag trodde aldrig att det skulle bli en så stor förlust för vårt förslag om samgående. Det kom att handla för mycket om MFF:s damlag, inte om alla de vinster som finns för de två föreningarna även på herrsidan och i talangutvecklingen. Den diskussionen kom helt bort.
Det är fortfarande fullt möjligt att det kan bli ett samarbete mellan MFF och LB07 om att slussa lovande MFF-ungdomar till LB07:s division 2-lag.
Man ser heller ingen konkurrens med MFF på damsidan med det division 4-lag som ska i spel nästa säsong och det lag i Elitettan som LB07 planerar för. Damlaget klarade sin elitlicens för en vecka sedan och nu drar kontraktsskrivningen igång i samband med det spelarmöte som är planerat till torsdagen.
– Vi har inte legat på latsidan. Vi har en plan och en vision och en väg framåt. Det vi jobbat med under året har inte varit förgäves. Vi har fått en bra genomgång av föreningen, menade klubbchefen Daniel Wernersson.
Gå till toppen