Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös tuffing: ”Ladda, köra och trycka dit Rögle”

Linus Cronholm är ett enda stort leende. Om han är segerviss? En aning, men mest derbyglad och definitivt kampsugen.
– Det är bara att ladda och köra – och trycka dit Rögle.

Linus Cronholm.Bild: PETTER ARVIDSON
Efter att backen Carl-Johan Lerby blev skadad i lördags mot Brynäs har Redhawks kallat tillbaka Linus Cronholm från Karlskrona.
– Det ska jäkligt skoj. Det har jag kämpat för varje dag, att bli en bättre spelare och få komma tillbaka hit och bevisa det, säger Linus Cronholm, 19 år.
Saken blir inte sämre av att Rögle står på torsdagsschemat.
– En av de roligaste matcherna man kan lira med Malmö Redhawks. Derby och mycket känslor. Det man brinner för. Jag spelar med stor passion. Det är bara att ladda och köra – och trycka dit Rögle.
Vilken Cronholm får vi se mot Rögle i Ängelholm?
– Samma Cronholm som alltid. Som jag vill spela hela tiden: hårt, rejält, tufft och ordentligt i egen zon, säger Linus Cronholm.
Redhawks huvudtränare Peter Andersson har förväntningar på Linus Cronholm.
– Jag hoppas att han kommer med pondus och spelar sitt spel. Han har gjort det på träningarna. Han började med att dela ut några rejäla tacklingar. Det är en tuff kille, säger Peter Andersson.
Linus Cronholm lånades ut till Karlskrona i samband med säsongsstarten. I allsvenskan har han spelat 20 matcher och är noterad för fyra poäng (2+2).
– Bästa utbildningen som finns är att spela, säger Peter Andersson.
Linus Cronholm har trivts i Karlskrona, där han har haft Malmöikonen Mats Lusth som tränare.
– Det har varit skitkul. Jag har fått mycket hjälp av Karlskrona. Det har varit en utmaning för mig. Första gången jag har bott utanför Malmö, säger Linus Cronholm.
Mats Lusth?
– En riktig skön person. Han är en väldigt bra tränare. Rak och ärlig. Och han har ett stort Malmöhjärta, säger Linus Cronholm.
Gå till toppen