Annons

Annons

Annons

Zlatan delägare i Hammarby

MFF-podden 199: Zlatan, damsatsningen och Rosenbergs sista hemmamatch

Lyssna på avsnitt 199 av MFF-podden här.

Fredrik Lindstrand och Fredrik Hedenskog (och, efter en stund, även Max Wiman) ger sig in i studion för att dagen före MFF:s Europa League-match mot Dynamo Kiev prata om – delvis – helt andra saker.

Inbäddat innehåll

Annons

Onsdagens nyhet om att Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby Fotboll, och framför reaktionerna i Malmö på detta, är första diskussionspunkt. Varför gör Zlatan Ibrahimovic den här investeringen i en konkurrent till Malmö FF? Hur upprörda har MFF:s supportrar rätt att vara? Finns det något scenario där förhållandet kan lappas ihop? Och knäckfrågan: vad ska hända med Zlatan-statyn?

Från statyraseriet går podden vidare till att blicka fram emot torsdagens Europa League-match mellan Malmö FF och Dynamo Kiev, där Lindstrand letar historiskt och ser möjligheter till en bra avslutning på gruppspelet för MFF. Och kanske, kanske, kan det ha varit till MFF:s fördel att dagarna fram till matchen dominerats av andra saker än det faktum att det är Markus Rosenbergs sista hemmamatch i karriären.

Annons

Därefter gör Max Wiman sitt inträde för att prata om föreningens extra årsmöte, om beslutet att ha ett damlag i seriespel 2020 och styrelsens svidande nederlag i frågan om samgående med LB07.

Hur ska damsatsningen se ut nästa år, med mötets beslut som grund? Hur stor är prestigeförlusten för styrelsen, med ordföranden Anders Pålsson i spetsen?

Avslutningsvis blir det snack om det faktum att Svenska fotbollförbundets licensnämnd nekar Östersunds FK elitlicens 2020. Betyder det att ÖFK har gjort sitt i eliten?

MFF-podden finns bland annat på Spotify, Soundcloud, Podcaster och Acast. Det går också bra att klicka sig till Itunes och lyssna. Annars går det alldeles utmärkt att lyssna i spelaren ovan.

Tidigare avsnitt av MFF-podden finns samlade här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan