Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Norwegian slutar flyga långt från Köpenhamn

Sista flygningarna Stockholm–USA respektive Stockholm–Thailand med Norwegian går i mars 2020, enligt ett besparingsbeslut från lågprisflygbolaget. ArkivbildBild: Fredrik Sandberg/TT
Det norska lågprisflygbolaget avvecklar långdistanslinjer från Stockholm och Köpenhamn till våren, skriver bolaget i ett pressmeddelande. Det handlar om flygningar till USA och Thailand.
Enligt Norwegian är avvecklingen ett led i bolagets omställningsprogram, som syftar till att göra bolaget mer lönsamt.
Linjerna från Oslo Gardermoen till USA kommer att fortsätta som tidigare, medan linjen Oslo-Bangkok dras in sommaren 2020.
”Skandinavien är inte tillräckligt stort för att upprätthålla interkontinentala flygningar från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. Vi har dessutom under en längre tid haft utmaningar med Rolls Royce-motorerna på våra långdistansplan vilket innebär att vi måste ha flera plan på marken och som påverkar linjeprogrammet”, skriver affärsområdeschefen Matthew Wood i en kommentar.
Gå till toppen