Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snabbkoll på nattens nyheter

Detta hände när du sov.

Ekonomi

SEB i misstänkt penningtvättshärva

SEB medger mångmiljardflöden via riskkunder i Baltikum. Det är stora pengar från grov ekonomisk brottslighet som misstänks ha tvättats, kan TT och SVT:s Uppdrag granskning visa. Summan med band till den ökända Magnitskijhärvan är tre gånger så stor som i Swedbank.
Läs också SEB i misstänkt penningtvättshärva
Sverige

Fortfarande få kvinnor i nyheterna

Jämlikheten i svenska medier går kräftgång. Trots kvinnliga partiledare, en jämställd regering och ett massivt genomslag för Greta Thunberg utgör kvinnor fortfarande bara en tredjedel av alla som får utrymme i nyheterna. Allra minst syns kvinnor över 50 år.
Läs också Trots ”Greta-effekt” – få kvinnor i nyheterna
Världen

Australisk polis: Brandman tände själv på

Först tände han eld på minst sju ställen. Sedan återvände han för att bekämpa terrängbränderna. Så lyder polisens anklagelser mot en frivillig brandman i Australien. 19-åringen greps efter en händelse häromdagen, då han sågs i en bil i närheten av en nystartad brand.
Läs också Australisk polis: Brandman tände själv på
Nöje

Mariah Carey sätter trippelt julrekord

Popdivan Mariah Carey fick en tidig julklapp i år. Hennes "All I want for christmas" är den jullåt som har legat längst tid på Billboards Hot 100-lista. Den har även strömmats flest gånger under ett dygn, och har dessutom legat längst av alla jullåtar på den brittiska topp tio-listan.
Läs också Carey sätter trippelt julrekord
Gå till toppen