Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Vässat Kiev i Malmö: ”Kommer hit för att vinna”

Dynamo Kiev har landat i Malmö med stärkt självförtroende efter en stark period med bara en förlust på de femton senaste matcherna sedan mötet med MFF för två månader sedan.

191127 Oleksij Mychajlytjenko, head coach, during a press conference with Dynamo Kiev on November 27, 2019 in Malmö.Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92392Bild: PETTER ARVIDSON
Tränaren Oleksij Mychajlytjenko intar dock en försiktig hållning på presskonferensen inför torsdagskvällens match i Europa League. Men ambitionen mot MFF råder det ingen tvekan om.
– Vi har kollat på de matcher som vi har tillgång till och vi kommer hit för att vinna, säger Dynamo-coachen.
– Samtidigt är det för tidigt att göra någon prognos om vem som vinner gruppen eller tar andraplatsen, vi får se utifrån morgondagens resultat.
Enligt Fotbollskanalen så saknar Dynamo Kiev de båda mittbackarna Mykyta Burda och Denys Popov, vilket innebär att Mychajlytjenko måste tänka om lite försvarsmässigt.
Samtidigt kan laget få tillbaka förstamålvakten Denys Boyko, som varit skadad en längre tid, men tränaren lär inte peta ersättaren Heorhiy Bushchan som bara släppt in fyra mål på tolv matcher i höst.
– I dagsläget finns det ingenting som oroar mig. Vi försöker alltid vinna våra matcher och väljer de spelare som är bäst förberedda. När man spelar så mycket matcher som vi gör nu, så måste vi rotera i laget, säger Oleksij Mychajlytjenko.
Gå till toppen