Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF Support: ”Zlatan har bränt alla broar till MFF”

Många Malmö FF-supportrar reagerar starkt mot att Zlatan Ibrahimovic blir delägare i Hammarby. – Han har bränt alla broar till MFF, säger Kaveh Hosseinpour, vice ordförande i MFF Support, till SVT Sport.

2017 blev Malmö FF svenska mästare. Då delade Zlatan Ibrahimovic ut pokalen till lagkaptenen Markus Rosenberg. Arkivbild.Bild: Emil Langvad/TT
Zlatan Ibrahimovic slog igenom i Malmö FF kring millennieskiftet och har genom hela karriären varit starkt förknippad med Skåneklubben.
Så sent som i början av oktober restes en staty över fotbollsstjärnan utanför Station i Malmö.
Ibrahimovic säger själv till Aftonbladet att han inte tror att hans relation till klubben och fansen kommer att påverkas negativt av hans investering i Hammarby.
Kaveh Hosseinpour, vice ordförande i MFF Support, ger en annan bild.
– Jag tycker synd om Zlatan. Han har bränt alla sina broar med MFF. För supportrar och ungdomar kommer han inte vara den förebild han var innan, säger Hosseinpour till SVT Sport.
Hosseinpour hävdar att supportrarnas känslor för Ibrahimovic svalnat på senare år. Han lyfter i stället fram en annan klubblegendar – Markus Rosenberg.
– Istället för att tänka på Zlatan till Malmö inför säsongen har man istället fokuserat på om Markus Rosenberg ska skriva på för ett till år eller inte. ”Mackan” har varit extremt mycket större än Zlatan i MFF.
Jonas Karlsson Öhlin, ordförande i Hammarbys supporterförening Bajen fans, är försiktigt positiv till att Ibrahimovic kliver in som delägare.
– I en utopi är Hammarby medlemsägt till fullo, men just nu väljer Hammarby inte att satsa på det och då kan det här vara något som förstärker det snarare än försämrar det, säger han till DN.
– Förhoppningsvis är Zlatan en aktiv delägare som hjälper till med erfarenhet, kontakter och kunskap som kan bidra till en positiv förening.
Gå till toppen