Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bachirou missar Parkenfesten: ”Får väl ta semester”

MFF jagar på mot ett avgörande i Parken mot FC Köpenhamn den 12 december. Det kommer att bli en stor fest - men mittfältsnavet Fouad Bachirou missar Öresundsderbyt efter ett gult kort mot Dynamo Kiev.

Erdal Rakip kramas om av Fouad Bachirou.Bild: PETTER ARVIDSON
– Jag får väl ta semester, sa Bachirou som trots allt var ett enda stort leende i den mixade zonen efter seger 4-3 mot Dynamo Kiev.
Varningen i den 76:e minuten innebär att han är avstängd i matchen mot FCK.
– Det var ett tufft beslut av domaren, men jag får ta det. Annars var det en perfekt match av oss. Vi kom tillbaka och lyckades vinna, och så Rosenberg, sa Bachirou och fick något drömmande i blicken.
– Vilket proffs. Han är så värd det här. Men det finns mer jobb kvar om vi fortfarande ska vara med efter gruppspelet.
Det gäller att hålla Dynamo Kiev bakom sig i tabellen. Det kanske inte räcker med poäng. Det kan krävas seger.
Hyllningarna ville inte ta slut. Ute på plan blev det en tredje halvlek där målvakten Johan Dahlin var en av lagkompisarna som hyllade med musikvideo.
– Det är ju helt sjukt det vi fick uppleva. Maken till svängig match, sa Dahlin som för ovanlighetens skull fick släppa in tre mål.
Men Markus Rosenberg gjorde två och slutligen stod MFF-arna där i regnet som segrare.
– En helt fantastisk känsla. Det är inte bara vinsten, det är på sättet vi vinner och att även Mackan får avgöra. Han förtjänar verkligen det här. Är det någon spelare som gör det är det han.
Gå till toppen