Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Chokladen rinner i strida strömmar i Ahlgrens nya fabrik

Den lilla kuben i handen är gul. Och den luktar saffran.
På sitt fyrkantiga sätt är saffransfudgen en symbol för två saker: det växande suget efter choklad och konfektyrer, och godisälskarnas längtan efter nyheter.
Fudgen har inför julen fötts hos Ahlgrens konfektyr, som i höst startat sin första chokladfabrik i Lund, just för att möta dagens chokladsug.

Chokladen flyter på bra i Ahlgrens lilla choklateria på Skolgatan i Lund. Paula Richardsson och Hanna Assarsdotter häller.Bild: Ingemar D Kristiansen
– Intresset för vad det är i chokladen och hur den smakar och ser ut är mycket större idag, säger Paula Richardsson, som tillsammans med maken Patrik Langer äger och driver Ahlgrens butiker i Lund och Malmö.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen