Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pontus Jansson: ”Zlatans uttalanden svider mest”

Den förre Malmö FF-spelaren och landslagsbacken Pontus Jansson tycker inte om att Zlatan Ibrahimovic köpt in sig i Hammarby.
– Självklart är mitt Malmöhjärta väldigt besviket, säger han till Aftonbladet.

Pontus Jansson under landslagssamlingen i november.Bild: Pontus Lundahl/TT
– För mig har Zlatan varit en förebild sedan jag var liten. Nu har han tappat en stor del av det. Det är tråkigt. Zlatan var en av Malmös söner.
Det som Jansson främst vänder sig emot, när nu Malmö FF-fostrade Ibrahimovic blivit delägare i en Stockholmsklubb, är vad fotbollsstjärnan sade var hans ambitioner med delägarskapet.
– Det är hans uttalanden som svider mest i mina öron och även i andras tror jag. Att han ska göra Hammarby störst i Skandinavien och de sakerna, säger Jansson.
– Jag kan förstå om det är business, om han fått en del av lönen från Galaxy på det här sättet – men då kan han skita i att säga de andra sakerna. Framför allt när det bara är någon månad sedan statyn kom på plats i Malmö.
Statyn på Zlatan Ibrahimovic vandaliserades efter beskedet om hans Hammarbyköp.
– Jag försvarar inte de värsta påhoppen. Samtidigt förstår jag att många är besvikna. Det svider väldigt mycket när en person som Zlatan med så stark anknytning till en stad och ett lag väljer något annat. Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå den frustrationen, säger Jansson.
Gå till toppen