Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kreml slår tillbaka: Dopningsfrågan orättvis

Data från Rysslands antidopningsorganisation Rusada är i fokus när Ryssland kan stängas ute från OS. Arkivbild.Bild: Alexander Zemlianichenko
Rysk idrott riskerar fyra års avstängning för nya dopningsförseelser.
I Kreml hävdar man att det handlar om ett politiskt motiverat och orättvist försök att hindra landets idrottare från att tävla.
– Frågan har blivit politisk, man vill få bort Ryssland. Det finns ett ord för sådana saker: orättvisa, säger utrikesdepartementets talesperson Maria Zacharova.
– I åratal har vi sett en gruppering, lobbyister, som vill exkludera Ryssland från idrottsvärlden. Och frågan om dopning fokuserar enbart på Ryssland. Andra länders problem diskuteras inte alls.
En utredning från Internationella antidopningsorganisationen Wada föreslår att Ryssland ska stängas av i fyra år. Landet misstänkts för att ha försökt dölja eller manipulera data från den egna antidopningsorganisation Rusada.
Gå till toppen