Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Majoritet för försörjningskrav

Liberalerna vill också införa ett försörjningskrav för att arbetskraftsinvandrare ska få ta anhöriga till Sverige.Bild: Martina Holmberg / TT
Liberalerna sällar sig nu till Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna, och vill att arbetskraftsinvandrare som vill ta sina anhöriga till Sverige måste kunna försörja dem.
– Det följer med stora kostnader om flera anhöriga också kommer till Sverige, och det viktiga är ju att vi har en situation där inte kostnaderna skenar i väg, säger Liberalernas migrationspolitiske talesperson Fredrik Malm till Sveriges Radio Ekot.
Det innebär att det nu finns majoritet i riksdagen för kravet.
Dagens krav på en månadslön på 13 000 kronor för en utomeuropeisk arbetskraftsinvandrare är inte nog, anser Hans Ekind, Kristdemokraternas migrationspolitiske talesperson.
– Det innebär då att en person kan deltidsarbeta på en pizzeria, tjäna 13 000 kronor i månaden, ta med sig sin hustru och sina tre barn, och det förstår var och en att det går inte ekonomiskt ihop, säger han till Ekot.
Gå till toppen