Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö år 2048: Zombies, översvämningar och gängvåld

Stigande vattennivåer som tvingat de få överlevande att bosätta sig på en liten del av Öresundsbron, zombieapokalyps eller en stad styrd av de kriminella gängen. Det är några av de framtidsscenarion som målas upp i den nya sci-fi-antologin ”Malmö 2048”.

Johan Agorelius, författare och hjärnforskare, är grundare av förlaget Svensk Sci Fi. Förlaget är just nu aktuella med antologin ”Malmö 2048”, där 15 författare skildrar framtidens Malmö.Bild: Sally Wahlstedt
– Titeln är en blinkning till George Orwells klassiska ”1984”, som han skrev 1948. Vi gör samma sak nu och blickar 30 år framåt. Vi har medvetet valt just 30 år istället för, säg, 100 år. 30 år framåt är greppbart, det är en tid som troligtvis kommer inkludera våra egna liv – och framför allt våra barns liv. Världen kommer nog att se radikalt annorlunda ut då och vi ville ta tempen på det, säger Johan Agorelius.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen