Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöartister nominerade till P3-Guld

Malmöartisterna Guleed, Arre! Arre! och Per Hammar kan alla vinna priser på P3 Guld-galan i Göteborg i januari. ”Det betyder mycket för oss när vi får sådan här kärlek”, säger Arre! Arre!-gitarristen Anna Palmer.

Katja Nielsen, Totta Edlund, Mattis Årestad och Anna Palmer utgör Malmöbandet Arre! Arre!.Bild: Ebba G Ågren
Den 18 januari samlas den svenska musikeliten i Partille Arena utanför Göteborg för den årliga utdelningen av P3 Guld. Nio priser ska delas ut och i år finns det tre Malmöakter som har möjlighet att plocka hem priser.
Malmökvartetten Arre! Arre! nominerades till P3 Guld-pris redan 2015 och nu är det dags igen. Bandet är nominerat till priset ”årets rock/metal”.
– Precis som då känns en nominering som en vinst för oss. Att bli nominerade för andra gången blir ett kvitto på att vi äger och kan röra om i Stockholmsgrytan. Samtidigt betyder det mycket för oss när vi får sådan här kärlek, säger Anna Palmer som är gitarrist i Arre! Arre.
Bandet släppte sitt andra album ”Tell me all about them” i våras och ska efter årsskiftet till USA för att spela på festivalen SXSW i Austin.
– Vi ska också spela in en ny ep med bara låtar om sex. Den kommer i vår, säger Anna Palmer.
Även Malmörapparen Guleed kan vinna pris på P3 Guld, då han är nominerad i klassen ”årets hiphop/r&b”.
– Det är trevligt att folk i juryn och industrin diggar min grej. Jag tar det som en fet grej. Jag ser P3 Guld lite mer som folkets pris och är glad att ha blivit nominerad, säger Guleed som i början av 2020 kommer med nya singlar.
Guleed på en spelning på KB tidigare i år.Bild: Patrick Persson
Den tredje Malmöakten som är nominerad är Per Hammar som delar sin tid mellan Malmö och Berlin. Han är nominerad i klassen ”årets dans” och han blev överraskad av sin egen reaktion.
– Det betydde mer än vad jag hade trott faktiskt. Jag har ju haft koll på P3 Guld varje år och tycker det är ball. Nu när jag blev nominerad tyckte jag att det var skitkul, säger Per Hammar från studion i Berlin.
Per Hammar driver klubben Kiloton på Inkonst i Malmö. Nästa kväll är den 21 december då det blir en julspecial och sen blir det 9-årsjubileum den 24 januari.Bild: Sima Korenivski
För Sydsvenskan avslöjar han en nyhet. Efter att ha släppt ett antal ep:s och singlar är det i vår dags för Per Hammar att släppa sitt debutalbum på egna etiketten Dirty Hands.
– Jag håller på att göra klart det nu. Det blir en personlig platta där man får lyfta på locket till mitt huvud och titta in. Instrumental dansmusik som också är ett tidsdokument av vad som har hänt de senaste fem åren, säger Per Hammar.
Flest nomineringar till P3 Guld-galan har Molly Sandén, Veronica Maggio och Avicii med tre vardera.
Fakta

Alla nominerade till P3 Guld

Årets artist: Avicii, Molly Sandén, Tove Lo, Veronica Maggio och Z.E.

Årets grupp: Aden x Asme, Estraden, Galantis, Gammal och Hov1.

Årets låt: ”Don’t call me up” med Mabel, ”Katten i trakten” med Einár, ”SOS” med Avicii och Aloe Blacc, ”Sunnanvind” med Mares och ”Tillfälligheter” med Veronica Maggio.

Årets dans: Avicii, Bella Boo, Bottenvikens silverkyrka, Kornél Kovács och Per Hammar.

Årets hiphop/r&b: Ant Wan, Dree Low, Guleed, Henok Achido och Snoh Aalegra.

Årets rock/metal: Arre! Arre!, Opeth, Skraeckoedlan, Stiu Nu Stiu och Wormwood.

Årets pop: Augustine, Lova, Mares, Molly Sandén och Veronica Maggio.

Guldmicken: Imenella, Miriam Bryant, Molly Sandén, Robyn och Viagra Boys.

Framtidens artist: Dree Low, Einár, Isle of You, Victor Leksell och Winona Oak.

Gå till toppen