Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mer och högre trängselskatt i Stockholm

Snart blir det dyrare att köra bil i Stockholm. Arkivbild.Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT
Efter nyår blir det dyrare att köra bil i Stockholm. Trängselskatten (biltullarna) för att köra in eller ut från innerstaden samt på Essingeleden höjs delvis och kommer även att gälla under fler dagar än nu.
Bland annat börjar skatten tas ut redan från klockan 06 på vardagar, en halvtimme tidigare än i dag. Beloppet för passage höjs också generellt under så kallad högsäsong, närmare bestämt hela året utom december–februari och en del av sommaren.
Maxbeloppet per dygn höjs till 135 kronor, plus 30 kronor jämfört med i dag.
”Trängselskatten är ett styrmedel som gör att trafikanter till viss del lägger om sina resvanor, till exempel genom att ändra tidpunkt för resan, färdmedel, eller målpunkt. En ny betalperiod på morgonen införs, eftersom trängseln börjar allt tidigare på dagen”, säger Jonas Eliasson, måldirektör för tillgänglighet på Trafikverket, i ett pressmeddelande.
Gå till toppen