Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Studio Ghibli-musik framförs i Stockholm

”Joe Hisaishi Symphonic Concert: Musik från Studio Ghibli-filmerna av Hayao Miyazaki”, kommer till Stockholm. Pressbild.Bild: Daniel Aulsebrook
Filmmusiken från ett antal av Hayao Miyazaki och Studio Ghiblis mest kända klassiker kommer att framföras live på Konserthuset i Stockholm under ledning av tonsättaren Joe Hisaishi, skriver Konserthuset i ett pressmeddelande.
Hisaishi har arbetat nära filmskaparen Hayao Miyazaki i över 30 år, och står bakom musiken till filmer som ”Spirited away”, ”Min granne Totoro”, ”Kikis expressbud”, ”Det levande slottet” och ”Prinsessan Mononoke”.
Filmerna från den japanska animationsstudion har nått stora internationella framgångar, och ”Spirited away” belönades 2003 med en Oscar som bästa animerade långfilm.
Musiken kommer att framföras av Kungliga Filharmonikerna och Katarinakörerna, samtidigt som filmsekvenser projiceras på en duk i bakgrunden.
Konserterna äger rum den 12 och 13 juni nästa år.
Gå till toppen