Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Varnar för Kiev: ”Förbättrats väldigt mycket”

MFF-tränaren Uwe Rösler rankar Dynamo Kiev som bäst i gruppen och ser ett lag som fått ett lyft sedan han stötte på dem senast.
– Den sena segern mot oss betydde mycket för dem. Jag såg det på känslorna och reaktionerna vid sidlinjen, säger Rösler.

MFF-tränaren Uwe Rösler på onsdagens presskonferens i Malmö.Bild: PETTER ARVIDSON
Dynamo Kiev var ett lag som famlade efter formen med en ny tränare när Malmö FF i mitten av september kom på besök i Ukraina. Det slutade med en uddamålsseger för hemmalaget efter ett sent avgörande i den 84:e minuten.
Sedan dess har laget sakta men säkert klättrat uppåt i ligan och ligger nu ett par månader senare tvåa bakom överlägsna Sjachtar Donetsk som har ett försprång på tretton poäng efter femton spelade omgångar.
MFF-tränaren Uwe Rösler är imponerad.
– Deras segerprocent i ligan ökade från fyrtio procent till över sjuttio procent och de har bara släppt in fyra mål. Det säger allt, det har förbättrats väldigt mycket.
MFF har haft koll på Dynamo Kiev senast mot FC Köpenhamn, men även i ett par matcher i ligan.
– De är så bra som deras ranking säger, men nu kommer de hit till vår stadion. Det är årets sista hemmamatch och vi har ett väldigt bra facit på hemmaplan. Vi tvingades tillbaka i Kiev, men här vill vi stå högt upp i banan. Vi måste var modiga med bollen och har bättre kontroll. Det är absolut möjligt att vinna, men vi behöver en bra dag, där alla gör sitt yttersta, säger Uwe Rösler.
– Det jag beundrar med den här gruppen är att spelarna kan höja sig vi sådana här tillfällen och jag hoppas att få se det nu.
Fakta

Torsdag 21.00: MFF–Dynamo Kiev

Laget

Johan Dahlin – Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Eric Larsson, Fouad Bachirou, Bonke Innocent, Arnor Traustason, Søren Rieks – Markus Rosenberg, Jo Inge Berget.

Ersättare: Dusan Melicharek (mv), Felix Beijmo, Jonas Knudsen, Romain Gall, Erdal Rakip, Guillermo Molins, Marcus Antonsson.

Aktuellt

MFF: Anders Christiansen och Franz Brorsson på skadelistan sedan tidigare. Nu tillkommer även Oscar Lewicki, som åter fått problem med låret som tvingade honom att avbryta bortamatchen mot Lugano.

Tränaren tycker

Uwe Rösler, MFF: – Vi tvingades tillbaka i Kiev, men här vill vi stå högt upp i banan. Vi måste var modiga med bollen och ha bättre kontroll. Det är absolut möjligt att vinna, vi behöver en bra dag.

Gå till toppen