Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Irene Huss dotter i centrum i nya ”Huss”

Karin Franz Körlof i rollen som Katarina Huss i den nya serien "Huss". Pressbild.Bild: Yellowbird/Peo Olsson
I den kommande tv-serien ”Huss” är huvudpersonen Katarina Huss, dotter till Irene Huss. Serien är en fristående uppföljare på filmerna om kriminalinspektör Irene Huss, som är baserade på Helene Turstens böcker.
Rollen som Katarina Huss görs av ”Vår tid är nu”-skådespelaren Karin Franz Körlof. Som nyutexaminerad polis följer Katarina i ”Huss” i sin mors fotspår, något som inte uppskattas fullt ut av modern.
Serien utspelar sig i Göteborg och inspelningarna pågår.
”Jag tror att 'Huss' kommer ge en ganska mörk, men samtidigt uppriktig, bild av staden med skjutningar, droger och våld mot kvinnor. Det är inte så förskönande utan skildrar vardagen för polisen, vilket också var det som lockade mig med det här projektet”, säger Karin Franz Körlof, enligt ett pressmeddelande.
”Huss” ska sändas på Viaplay och senare i Kanal 5 och på Dplay.
Åren 2007–2011 gjordes tolv filmer om polisen Irene Huss, med Angela Kovács i huvudrollen. I ”Huss” är det Kajsa Ernst som spelar Irene Huss.
Gå till toppen