Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Postnord stänger företagscenter i Lund

Postnord lämnar sin lokal på Gasverksgatan. Företag måste i fortsättningen ta sig till ett ytterområde för sina postärenden.

Postlokalen vid den gamla armaturfabriken väster om Lund C är alldeles för stor.
– Det är en besparing. Vi har mindre att göra, vi är färre människor, så vi har lite för stora lokaler på Gasverksgatan. Där är flera kontor vi inte använder till exempel, säger Tomas Lilja, Postnords distributionsområdeschef i Lund.
I dag jobbar 80 personer för Postnord i Lund, för ett decennium sedan var det tio fler. Brevbärarna för Kävlinge och Södra Sandby utgår nuförtiden också från Lund.
I Lunds stad, Södra Sandby och Kävlinge skickas mellan 50 000 och 60 000 brev om dagen. Volymerna minskar här liksom i hela landet med runt 10 procent per år.
Vad gäller levererade paket ökar faktiskt mängden i Lund. I tätorten kommer 70 till 100 paket om dagen med hemleverans.
Företagscentret på Gasverksgatan stängs den 28 mars 2020. Då förs funktionerna över till kontoret på Nöbbelövsvägen, som får företagscenter och utökade öppettider till de som varit på Gasverksgatan. På Nöbbelöv finns mer plats för bland annat parkering än inne i centrala Lund.
– Det är bättre tillgänglighet på Nöbbelövsvägen, säger Tomas Lilja.
Postnord behåller även sitt Företagscenter på Tellusgatan i östra Lund, och kommer alltså framöver att ha sammanlagt två lokaler i Lund.
Gå till toppen