Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tacklade Redhawksstjärnan i derbyt – riskerar avstängning

Han blev inte utvisad när det hände, men nu är Rögles Adam Edström anmäld och riskerar avstängning.

Adam Edström.Bild: PETTER ARVIDSON
Det var i slutsekunderna av andra perioden i torsdagens Skånederby som Rögles Adam Edström tacklade Malmös Frederik Storm. På fredagsmorgonen meddelades att situationsrummet har granskat gårdagens matcher och anmält Adam Edström till förbundets disciplinnämnd. I artikeln på SHL:s webbplats skrivs det:
"I samband med att period 2 tar slut så utdelar Röglespelaren nr 34 Adam Edström en tackling. Malmöspelaren nr 9 Frederik Storm kommer in med pucken i zon och är i kamp med en annan Röglespelare. Edström kommer in från sidan och tacklar Storm med en uppåtgående tackling som med sitt högra axelkåpa träffar Storm på hakan. Storm som är upptagen med en annan Röglespelare hinner inte skydda sig när Edström utdelar tacklingen från sidan som tredje man.
Malmö fick Niklas Arell skadad tidigt och Röglespelarna Nick Sörensen och Dominik Bokk tvingades bryta efter tacklingar. Ingen av de situationerna är så här långt anmälda till disciplinnämnden.
Disciplinnämndens beslut i Adam Edströms fall kommer under fredagen.
Gå till toppen