Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tunga skadebesked för Redhawks

Malmö Redhawks Carl-Johan Lerby blir borta minst fram till nyår och Niklas Arell missar de närmaste veckorna. De tunga beskeden fick Redhawkstränaren Peter Andersson på fredagen.
– Vi kan inte lägga energi på det, mer än att vi konstaterar att de är borta, säger Redhawks assisterande tränaren Martin Filander.

Malmö Redhawks Carl-Johan Lerby blir borta från spel i upp till två månader.Bild: JOHAN BERNSTRÖM
På torsdagen blev det förlust i Skånederbyt mot Rögle. Tredje förlusten på de fyra senaste matcherna.
Dagen efter blev det mer motvind för Redhawks. Carl-Johan Lerby blir borta i sex till åtta veckor. Redhawks nöjer sig med att rapportera att det är en skada på underkroppen och efter undersökning uppskattar man att han blir borta från spel i upp till två månader.
– Det är alltid tungt att klara sig utan spelare, men samtidigt vet vi att det är så det är i branschen. Vi har talangfulla killar som vi redan har fått ersätta dem med och ta ett stort ansvar, säger Martin Filander.
Ett trist besked kom också kring Niklas Arell. Han skadade sig vid en bentackling i derbyt i Ängelholm och reser inte med laget till lördagens bortamatch mot Skellefteå. Prognosen för honom är att han inte kommer vara i spel de närmaste veckorna.
– Vi får tillbaka Adam Ollas Mattsson så det går väl kanske på ett ut om man jämför med vår situation vid derbyt. Vi har sju bra backar som vi litar på, men det är klart att vi alltid vill ha alla tillgängliga. Jag räknar med att vi kan prestera bra med de backarna som vi har, säger Martin Filander.
Med på resan norrut finns utlånade backen Linus Cronholm och junioren Helge Grans som båda spelade i derbyt.
Istället får forwarden Matias Myttynen stanna hemma på grund av sjukdom. Sedan tidigare finns Konstantin Komarek kvar på skadelistan.
Gå till toppen